India’s eerste particulier ontwikkelde raket Vikram-S wordt gelanceerd op 15 november

0

India’s eerste particulier ontwikkelde raket – Vikram-S – staat gepland voor een lancering op 15 november op een sub-orbitale missie met drie payloads, zo maakte de in Hyderabad gevestigde startup Skyroot Aerospace dinsdag bekend.

De eerste missie van Skyroot Aerospace, genaamd ‘Prarambh’ (het begin), zal ladingen van twee Indiase en een buitenlandse klant vervoeren en zal gelanceerd worden vanaf het lanceerplatform van de Indian Space Research Organization in Sriharikota.

“De hartslagen versnellen. Alle blikken zijn naar de hemel gericht. De aarde luistert. Het wijst allemaal naar 15 november 2022 voor de lancering”, zei Skyspace Aerospace vrijdag.

De lancering is gepland om 11.30 uur, vertelde Skyroot Aerospace CEO en mede-oprichter Pawan Kumar Chandana aan PTI.

Spacekidz, een in Chennai gevestigde aerospace-startup, zal ‘Fun-Sat’ vliegen, een lading van 2,5 kg die is ontwikkeld door studenten uit India, de VS, Singapore en Indonesië op de sub-orbitale vlucht aan boord van Vikram-S.

Met deze missie wordt Skyroot het eerste particuliere ruimtevaartbedrijf in India dat een raket de ruimte in lanceert, waarmee een nieuw tijdperk voor de ruimtevaartsector wordt ingeluid dat in 2020 werd geopend om deelname van de particuliere sector te vergemakkelijken.

De draagraketten van Skyroot dragen de naam ‘Vikram’ als eerbetoon aan de grondlegger van het Indiase ruimtevaartprogramma en de beroemde wetenschapper Vikram Sarabhai.

Skyroot, gevestigd in Hyderabad, was de eerste startup die een memorandum van overeenstemming met ISRO ondertekende voor de lancering van zijn raketten.

Het heeft tot doel de toetredingsdrempels voor kostenefficiënte satellietlanceringsdiensten en ruimtevluchten te doorbreken door zijn missie om ruimtevluchten voor iedereen betaalbaar, betrouwbaar en regelmatig te maken, te bevorderen, aldus de verklaring.

Skyroot, opgericht in 2018, heeft met succes India’s eerste particulier ontwikkelde raketmotoren op basis van cryogene, hypergolische vloeistof en vaste brandstof gebouwd en getest met behulp van geavanceerde composiet- en 3D-printtechnologieën.

Skyroot Aerospace heeft in september van dit jaar met succes $ 51 miljoen (bijna Rs. 410 crore) opgehaald via een Series-B-financieringsronde. Het had in juli vorig jaar $ 11 miljoen (bijna Rs. 88 crore) opgehaald bij een Series-A-kapitaalverhoging.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.