Hier is hoe griepprikken mensen met hartfalen beschermen tegen de dood. Zie onderzoek hier

0

Griepvaccinaties kunnen griep voorkomen en cardiale gevolgen verminderen, wat zowel het leven van personen met hart- en vaatziekten kan redden, zo blijkt uit een internationale studie onder leiding van onderzoekers van de McMaster University.

Uit de studie, gepubliceerd in The Lancet Global Health, is gebleken dat griepvaccins zowel longontsteking als cardiovasculaire complicaties bij mensen met hartfalen sterk verminderen.

“Als je hartfalen hebt, moet je je griepprik halen omdat het je leven kan redden – dat is wat we in deze studie hebben gevonden”, zei hoofdonderzoeker Mark Loeb van de studie.

Loeb is een McMaster-professor in pathologie en moleculaire geneeskunde en een Hamilton-arts en microbioloog voor infectieziekten.

“Het wordt ondergewaardeerd dat een griepvaccin mensen kan redden van hart- en vaatziekten”, voegde hij eraan toe.

Uit de studie bleek dat het griepvaccin over het hele jaar longontsteking met 40 procent verminderde en ziekenhuisopname met 15 procent bij patiënten met hartfalen. Tijdens het griepseizoen in de herfst en winter verminderde het griepvaccin het aantal sterfgevallen bij deze patiënten met 20 procent.

Gegevens die tijdens het griepseizoen werden verzameld, toonden ook aan dat het vaccin hielp beschermen tegen cardiovasculaire complicaties, zoals hartaanvallen en beroertes.

Bij deze gezamenlijke klinische studie tussen McMaster en het Population Health Research Institute van McMaster en Hamilton Health Sciences volgden onderzoekers meer dan 5.000 patiënten met hartfalen in 10 landen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten, waar weinig mensen regelmatig griepvaccinatie krijgen. Ze kregen tussen juni 2015 en november 2021 jaarlijks een griepvaccin of een placebo.

Hoewel griep al lang in verband wordt gebracht met een verhoogd risico op levensbedreigende cardiovasculaire gebeurtenissen, zei Loeb dat mensen met hartfalen al kwetsbaar zijn voor slechte gezondheidsresultaten. Patiënten met de aandoening hebben 50 procent kans om binnen vijf jaar te overlijden, terwijl 20 procent elk jaar in het ziekenhuis wordt opgenomen voor cardiovasculaire complicaties.

“Belangrijk is dat we hebben gekeken naar lage- en middeninkomenslanden waar 80 procent van de hart- en vaatziekten voorkomt en waar de griepvaccinatiegraad laag is.”

Salim Yusuf, uitvoerend directeur van PHRI en een auteur van de studie zei: “De griepprik zou deel moeten uitmaken van de standaardpraktijk bij mensen met hartfalen, gezien hoe eenvoudig, goedkoop en veilig het is. Een zesde van de sterfgevallen als gevolg van hartaandoeningen vermijden en het voorkomen van ziekenhuisopnames maakt het zeer kosteneffectief en dat kan een belangrijke impact hebben op de volksgezondheid en de klinische praktijk.”

(Met input van ANI)

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply