De luchtkwaliteit in Delhi zakt naar de categorie ‘slecht’ na verbetering in de afgelopen dagen; AQI staat op 249

0

Luchtkwaliteit Delhi
Afbeeldingsbron: PTI De luchtkwaliteit in Delhi zakt naar de categorie ‘slecht’ na verbetering in de afgelopen dagen

Hoogtepunten

  • De AQI werd geregistreerd op 235 in Gurugram en 300 in Noida
  • Delhi registreerde een minimumtemperatuur van 11,3 graden Celsius
  • De maximumtemperatuur schommelt naar verwachting rond de 27 graden Celsius

Delhi Luchtkwaliteit: Een dag nadat er enige verbetering was opgetreden, zakte de luchtkwaliteit van Delhi donderdag verder in de categorie “slecht”. Volgens het systeem van luchtkwaliteit en weersvoorspelling en onderzoek (SAFAR) stond de algemene luchtkwaliteitsindex (AQI) van de stad donderdagochtend op 249.

De AQI was 235 bij Gurugram, 300 bij Noida en 266 bij IIT Delhi, allemaal in de categorie arm. Dit komt nadat de nationale hoofdstad de afgelopen dagen getuige was geweest van een aanzienlijke verbetering van de AQI. Eerder op woensdag viel de luchtkwaliteit in de hoofdstad onder de categorie “gematigd” met een AQI van 176.

Op dinsdag was de AQI van Delhi 221, een daling van de categorie “zeer slecht” naar de categorie “slecht”. De Air Quality Index is een mechanisme om de status van de luchtkwaliteit duidelijk uit te leggen aan het grote publiek. Het vereenvoudigt complexe luchtkwaliteitsgegevens van verschillende verontreinigende stoffen in één getal (indexwaarde), nomenclatuur en kleur.

Met name wordt een AQI tussen 0 en 100 als goed beschouwd, terwijl deze tussen 100 en 200 matig is, tussen 201 en 300 als ‘slecht’, tussen 301 en 400 als ‘zeer slecht’ en tussen 401 en 500 als ‘ernstig’.

Ondertussen zakte de minimumtemperatuur van de nationale hoofdstad op donderdag naar 11,3 graden Celsius, een tandje lager dan normaal. Volgens een bulletin van de Indiase Meteorologische Dienst (IMD) zal de maximumtemperatuur naar verwachting rond de 27 graden Celsius schommelen.

(Met input van bureaus)

LEES OOK: Luchtkwaliteit Delhi verbetert tot categorie ‘matig’, AQI staat op 176

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.