Activision Blizzard schort Chinese gameservices op nadat NetEase-licenties in januari aflopen

0

Activision Blizzard zei donderdag dat het de meeste Blizzard-gameservices op het vasteland van China zou opschorten zodra de huidige licentieovereenkomsten met NetEase in januari aflopen.

Blizzard Entertainment zei dat het geen deal kon bereiken met de Chinese internet- en gaminggigant die “in overeenstemming was met Blizzard’s bedrijfsprincipes en toezeggingen aan spelers en werknemers”.

Het in Hangzhou gevestigde NetEase zei in een Chinese verklaring dat het geen overeenstemming kon bereiken over de belangrijkste samenwerkingsvoorwaarden en voegde er in een tweede verklaring in het Engels aan toe dat het aflopen van de licenties geen “materiële impact” zou hebben op de financiële resultaten.

De aandelenkoers van NetEase daalde tijdens de ochtendhandel in Hong Kong met ongeveer 11 procent en trok zich iets terug van een sterkere daling na de aankondiging.

NetEase is na Tencent het op een na grootste gamingbedrijf van China geworden, grotendeels dankzij zijn status als Blizzard’s publicatiepartner in China sinds 2008-2009, toen Blizzard zijn deal met The9 beëindigde.

Het in Californië gevestigde Blizzard zei dat nieuwe verkopen de komende dagen zouden worden opgeschort en dat spelers verdere details zouden ontvangen.

De games die vanaf 23 januari worden opgeschort, zijn onder meer World of Warcraft, Hearthstone, Warcraft III: Reforged, Overwatch, de StarCraft-serie, Diablo III en Heroes of the Storm.

Volgens NetEase valt het onlangs gepubliceerde Diablo Immortal, mede ontwikkeld door NetEase en Blizzard, onder een afzonderlijke langetermijnovereenkomst, waardoor de service in China kan worden voortgezet.

NetEase zei dat de games van Blizzard een laag eencijferig percentage bijdroegen aan de totale netto-omzet en het netto-inkomen in 2021 en de eerste negen maanden van 2022.

De afwezigheid van Blizzard-games zou de omzet van NetEase volgend jaar met 6-8 procent kunnen verlagen, schreef Daiwa Capital Markets in een onderzoeksrapport op 9 november. goed voor 60-80 procent van de gelicentieerde games.

De enorme game-industrie in China, ooit gekenmerkt door ongebreidelde groei, is zwaar gekneusd door de inspanningen van Beijing om het toezicht op de sector te verscherpen, onder meer door het aantal uitgegeven kansspellicenties te verminderen en de speeltijd voor tieners te beperken.

Blizzard Entertainment zei dat aankomende releases voor World of Warcraft: Dragonflight, Hearthstone: March of the Lich King en seizoen 2 van Overwatch 2 later dit jaar zullen doorgaan.

“We zoeken naar alternatieven om onze games in de toekomst terug te brengen naar spelers”, zei Blizzard-president Mike Ybarra in de verklaring.

De Nasdaq-genoteerde aandelen van NetEase zijn bijna gehalveerd tot ongeveer $ 71 (ongeveer Rs. 5.800) vanaf hun piek in februari 2021 van $ 132 (ongeveer Rs. 10.800).

© Thomson Reuters 2022


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.