Veranderingen in het draaiboek voor gokbedrijven omdat gierige spelers betalen

0

NIEUW DELHI :

Ontwikkelaars van mobiele games beginnen eindelijk het einde te zien van een van hun grootste zorgen over de Indiase markt: gierige spelers.

Sinds de pandemie heeft India zijn enorme markt voor mobiel gamen aangeboden, waarbij het aantal aanmeldingen van gebruikers snel groeit. Het was echter niet gemakkelijk voor mobiele gamers om geld te verdienen, aangezien de meesten de voorkeur geven aan gratis diensten op hun telefoon.

Volgens gegevens die zijn verkregen van het app-analysebedrijf data.ai (voorheen AppAnnie), gaven Indiërs tussen november 2021 en oktober 2022 $ 179,8 miljoen uit aan in-app-aankopen voor gaming-apps in de Google Play Store en Apple App Store, wat een stijging markeert, zij het een kleine – van de $ 171,8 miljoen die ze in de periode vorig jaar hebben uitgegeven.

Het totale aantal gamedownloads voor betaalde games groeide in die periode ook van 5,62 miljoen naar 5,83 miljoen.

Een ander rapport, vorige week gepubliceerd door de gaming-gerichte onderneming Lumikai, zei dat 120 miljoen van de 507 miljoen mobiele gamers in India momenteel betalen voor games. Het rapport zei dat de markt ongeveer 2 miljoen betalende gebruikers heeft toegevoegd in FY22, terwijl de gemiddelde omzet per betalende gebruiker met 11% groeide tot $ 20 per jaar.

Kortom, niet alleen het aantal betaalde gamers is gegroeid, maar ook het bedrag dat ze betalen.

Het real money gaming-segment (RMG) droeg 57% bij aan de gaming-omzet in FY22, maar het goede nieuws voor game-ontwikkelaars is dat de inkomsten uit in-app-aankopen naar verwachting ook een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 34% zullen opleveren in de vijf jaar tot FY27.

RMG wordt al lang gezien als de enige echte inkomstenbron op de Indiase markt voor mobiele games. In het rapport van Lumikai werd opgemerkt dat dit segment naar verwachting met 25% zal groeien.

Een goed voorbeeld is het cricket-strategiespel Hitwicket. Onder de winnaars van de AatmaNirbhar Bharat Innovate Challenge van de overheid in 2020 had het tot vorig jaar een conversieratio (het aantal gamers dat zou betalen na het downloaden van de game) van 1%.

“Dit jaar zien we de conversie groeien naar 4%. Het is een enorme sprong in de bereidheid van mensen om te betalen. In volwassen markten zoals de VS, het VK en Australië is de conversieratio 7-8%. De kloof overbrugt tussen India en de tier 1-gamingmarkten”, zegt Keerti Singh, mede-oprichter van Hitwicket. Ze schreef de verandering toe aan de opname van gemakkelijke betalingsmechanismen zoals Unified Payment Interface (UPI) in de Play Store, microtransacties en verbetering in de leercurve onder gamers.

Zeker, India loopt nog steeds ver achter op ontwikkelde markten zoals de VS en de EU als het gaat om betaalde content voor games. Rajan Navani, oprichter en CEO van JetSynthesys, een Indiase game-uitgever, merkte op dat spelers in meer volwassen markten al tientallen jaren voor games betalen. “Hoewel we door de pandemie aanzienlijk zijn gegroeid, is er nog steeds een verschil in omvang. Het inhaalpotentieel van Indiase gamers is echter enorm”, voegde Navani eraan toe.

De hernieuwde mogelijkheid om geld te verdienen met gamers heeft gamingbedrijven ertoe aangezet om nieuwe producten te bouwen om te profiteren van deze groeiende markt, zegt Justin Shriram Keeling, oprichter en algemeen partner bij Lumikai.

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.