‘Spirited’ zit boordevol solide showmelodieën en feestelijk gejuich in volle kracht

0

Als iemand ooit een kerstmusical heeft gewenst, compleet met Will Ferrell en Ryan Reynolds, wens dan niet langer, want Geestig probeert die jeuk vanaf 18 november op Apple te krabben. Niet alleen opnieuw opstarten Een kerstlied voor hedendaags publiek, maar dan wel met serieus feestelijke dansnummers.

Deze gewiekste bewerking van de Charles Dickens-klassieker, geschreven door John Morris en regisseur Sean Anders, stelt beide hoofdrolspelers in staat hun charisma op te krikken. Ferrell heeft spookachtige taken als kerstcadeau, terwijl Reynolds zijn cynische kant mag omarmen via PR-profiteur Clint Briggs – waarvan Anders zeker ten volle profiteert door de chemie tussen hen te laten bloeien, gebonden door niets meer dan bootladingen show deuntjes.

Na een aanstekelijke opening waarin Marley (Patrick Page), Christmas Past (Sunita Mari) en Present worden geïntroduceerd, verspilt dit Apple-origineel geen tijd met het vastleggen van plotpunten. Zoals de traditie is met deze steunpilaar van Dickens, blijft verlossing een morele noodzaak als het erom gaat het verhaal te laten werken. Na meer dan vier decennia redding te hebben geboden aan verlosbare zielen, heeft Present een conflict over zijn pensionering en besluit hij nog een jaar aan te blijven.

De nieuwe kerstfilm van Ryan Reynold heeft de critici in tweeën gedeeld
Afbeelding: Apple Originals

Echter, met alle kerststukken op hun plaats en scriptscenario’s groen verlicht, stuiten deze experts in het hiernamaals op een onverwacht probleem. Een die begint met de komst van Reynolds’ Briggs, seconden nadat hun voorgenomen keuze zijn opwachting heeft gemaakt. Afgezien van het snijdende sarcasme, de uitgestreken toon en de moeiteloze komische timing die volgt, verheft iets veel verrassenders Spirited boven zijn concurrenten.

Het blijkt dat Reynolds het vermogen heeft om een ​​echte zang-en-dansman te zijn. Kanaliseren de deuntjes van tekstschrijvers Benj Pasek en Justin Paul, beiden van La La Land, schuifelt deze laconieke hoofdrolspeler zich een weg door een film die verrassend licht is op schmaltz. Volgens een beproefde formule die Clint dwingt om cruciale momenten in zijn leven tegen te komen, met de bedoeling een levensveranderende openbaring te ervaren, Geestig blijft een audiovisuele traktatie boordevol echte charme.

Met Ferrell in volle kracht die gezinsvriendelijke gerechten en op volwassenen gerichte humor in evenwicht houdt, heeft Apple zeker iets speciaals afgeleverd. Naast Octavia Spencer als Kimberly, de persoonlijke assistent van Clint, toont deze film ook haar boeiende vocale talenten, en laat ze het publiek kennismaken met de zachtere kant van de Oscarwinnaar, een die de feelgood-factor van deze flagrant feestelijke musical samenvoegt, terwijl er ook een beetje liefde in wordt geperst. rente-element.

Dat levenslessen worden geleerd en epifanieën worden ervaren spreekt voor zich, aangezien schrijver/regisseur Anders emotionele manipulatie nooit schuwt. Wanneer Geestig drijft af naar de arena van originaliteit, het gebeurt door structuur, aangezien dit verlossingsverhaal wisselt tussen centrale hoofdrolspelers, waardoor elk zijn eigen emotionele oplossing kan bereiken voordat hij zich hecht aan een gemeenschappelijke basis.

Ryan Reynolds en Will Ferrel in Spirited
Beeld via Youtube / Apple TV

Afgezien van het verhaal en de structuur, komt het succes van de film neer op een gevoel van ensemble-casting, waarbij alle betrokkenen samenwerken om dingen te laten werken. Zowel Reynolds als Ferrell lijken te genieten van deze kans om iets nieuws te proberen, door wat echt enthousiasme achter elk muzikaal nummer te gooien. Het hitpercentage voor deze nummers is ook verrassend, aangezien het momentum in het algemeen wordt behouden door hun kwaliteit als geheel.

Gelukkig niet alleen Geestig bevatten enkele nummers die zeker klassiekers worden, maar ze worden gezongen met een mate van toewijding die al het andere naar een hoger niveau tilt. Door een combinatie van superieure visuele effecten en inventieve choreografie, georkestreerd door Chloe Arnold, wordt het publiek meegesleept door deze muzikale komedie voordat de feestdagen echt beginnen.

Niet alleen de spot-on metamomenten omarmen die dit schaamteloos optimistische kerstverhaal doorspekt zijn, maar hun ogen hebben geopend voor Ferrell en Reynolds zoals ze nog nooit eerder zijn gezien. High schoppen ze zich een weg door een reeks majestueuze showmelodieën die de Broadway-stamgasten misschien niet uitdagen, maar zeker een behoorlijk deel van de show-stopping-momenten leveren van twee van de meest onwaarschijnlijke musicalsterren van Hollywood.

Groot in spektakel en groter in levenslessen, Geestig weet te verrassen, inspireren en entertainen in gelijke mate. Niet alleen door bepaalde verwachtingen te ondermijnen, maar door te gokken op de onbeproefde capaciteiten van een ensemble dat op de best mogelijke manier doorkomt.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.