Somerville-recensie – IGN

0

Somerville is een heerlijk bizar, op fysica gebaseerd puzzelavontuurspel dat is ontwikkeld door enkele van de voormalige talenten die Playdead’s paar moderne klassiekers hebben gemaakt: Limbo en Inside. En toch speelt het tegelijkertijd heel anders dan die aanbiedingen, en doet het me meer denken aan de baanbrekende klassieker Out of This World uit de vroege jaren 90 dan aan Limbo of Inside met zijn omgekeerde setting, zijn kleurenpalet en karakterweergaven, en zijn altijd -roterende camera-oriëntatie van scène tot scène. Dit was een aangename verrassing, hoewel het lang niet zo gepolijst of tot nadenken stemmend is als zijn voorgangers, waardoor we een heel goed spel hebben, maar uiteindelijk verwacht ik er niet lang over na te denken nu ik het uit heb.

Somerville opent op de meest gezonde manier mogelijk: een man, een vrouw, hun kleine kind en hun hond liggen allemaal op de bank in de woonkamer, in slaap gevallen voor de tv. Je neemt de controle over de man, die nooit wordt genoemd. Sterker nog, we horen nooit van hem of van iemand anders. Net als Limbo, Inside en Out of This World is er geen dialoog; De verhalen van Somerville zijn volledig visueel. En visueel ben ik dol op wat ontwikkelaar Jumpship hier heeft gedaan. Onze naamloze, stemloze held is in wezen ook gezichtsloos, aangezien al deze personages meer lijken op impressionistische weergaven van mensen. En toch laat het kleurgebruik – en vooral het contrast – de wereld knallen wanneer dat nodig is, zoals wanneer een scheutje geel je zonder woorden vertelt dat je met een object kunt communiceren.

Sounddesign daarentegen is effectief in zijn minimalisme. Afgezien van de pianosoundtrack die goed is in het opdrijven van het drama of de spanning wanneer de ontwerpers van Somerville dat willen, is de doordringende audio die je hoort de gepijnigde ademhaling en beweging van onze held. Wat er ook met hem is gebeurd, het doet hem duidelijk fysiek pijn, en hoe verder hij in deze vreemde nieuwe wereld komt, hoe meer pijn hij heeft.

Het kleurgebruik – en vooral contrast – laat de wereld knallen wanneer dat nodig is.


Dit alles schildert een heel donker, somber en toch intrigerend mysterie af – een waarin het verhaal geen tijd verspilt aan het opvoeren van het gevaar met buitenaardse objecten die plotseling de lucht vullen buiten je afgelegen hut in de openingsmomenten en, nou ja, het wordt alleen maar betoverend vreemder vanaf daar.

Somerville is dus een zoektocht van iets minder dan vier uur om te ontrafelen wat er in godsnaam net is gebeurd en nog veel gebeurt. Je moet op fysica gebaseerde puzzels oplossen met behulp van de nieuwe kracht van je onverklaarbaar gloeiende arm – voornamelijk door de binnenvallende buitenaardse architectuur in een doorlatende, waterachtige substantie te veranderen door er licht op te schijnen; specifiek, licht dat is aangejaagd door de kracht van je arm. Naarmate je verder komt, worden er extra lagen aan deze krachten toegevoegd, maar het is een beetje dun; hoewel het genoeg gameplay was om Somerville buiten het territorium van de wandelsimulator te houden, zullen de puzzels je waarschijnlijk niet langer dan een paar momenten achter elkaar ophouden. Sterker nog, de enige keer dat ik werd opgehangen, was het meer een probleem dat ik worstelde met het fysica-systeem dan met het eigenlijke spelontwerp.

Een deel van de reden waarom de puzzels nooit zo ingewikkeld worden, is dat Somerville zijn besturingsschema minimalistisch houdt: de triggers en één gezichtsknop zijn alles wat je ooit nodig zult hebben. Ik bewonder die eenvoud, ook in de manier waarop de interface 99% van de tijd onbestaande blijft. Vooral in een humeurig avontuur als dit, hou ik ervan als de atmosferische wereld onbelemmerd doorschijnt.

Een onvolmaakte wereld

Als hondenliefhebber was ik in eerste instantie blij met het vooruitzicht een vierpotige wingman te hebben, maar helaas heeft je hond hier bijna geen nut, behalve je af en toe en subtiel in de goede richting te wijzen. Hij helpt niet bij puzzels of gameplay, hij heeft geen invloed op het verhaal en je kunt hem niet eens naar believen aaien. Er is wat gezelschap in zo’n eenzame wereld, maar het lijkt erop dat hij iets meer te doen had kunnen krijgen.

Hoe eenzaam en geïsoleerd het ook mag zijn, de veranderde aarde is wederom mooi. Het is ook verfrissend om vrij te kunnen bewegen in de 3D-ruimte van elke scène, die Somerville constant door elkaar haalt. Dit is geen progressie van links naar rechts; je gaat op verschillende tijdstippen omhoog, omlaag, naar links en naar rechts, en in dat opzicht doet Somerville er goed aan om tijdens zijn korte run alles wat ook maar enigszins op eentonigheid lijkt te voorkomen. Dat is een groot deel van waar de eerder genoemde Out of This World-herinnering vandaan komt, wat heel goed was. En net als dat juweeltje was ik altijd geïntrigeerd door waar de volgende scène van Somerville me zou brengen.

Af en toe resulteert die vrijheid echter in ongemakkelijke overgangen wanneer je van de ene kamer naar de andere gaat. Soms heeft de kamer waar je naar toe gaat een andere camerahoek, waardoor je in de tegenovergestelde richting beweegt, precies terug naar waar je net vandaan kwam, wat altijd vervelend blijft.

Ik was altijd geïntrigeerd door waar de volgende scène van Somerville me zou brengen.


Toen ik het echter door had, vond ik een conclusie in het verhaal die me met veel meer vragen dan antwoorden achterliet toen ik de aftiteling zag rollen, en ik moet met enige teleurstelling toegeven dat ik me niet meteen gedwongen voelde om te verzamelen. rond de dichtstbijzijnde waterkoeler om die vragen met vrienden te bespreken. Het is moeilijk te beschrijven zonder iets te bederven, maar ik veronderstel dat ik zou zeggen dat ik het mysterie van Somerville niet zo aantrekkelijk vond als ik had gehoopt.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.