Pentimentenrecensie – IGN

0

Het is lang geleden dat ik me zo gegrepen voelde door zo’n eenvoudig avonturenspel als Pentiment. Een opwindende detectivethriller met gestaag tempo die zich afspeelt op het laatmiddeleeuwse Beierse platteland. De kunststijl van het verhalenboek, geïnspireerd op kleurrijke manuscripten uit die tijd, is ronduit boeiend. Hoewel de gameplay in feite bestaat uit rondkijken naar aanwijzingen, stedelingen ondervragen en proberen je eigen conclusies te trekken over het bewijs dat je vindt, werkt die minimalistische aanpak uitstekend voor het rijke en complexe verhaal dat Pentiment vertelt.

Onze nieuwsgierige leider is Andeas Maler, aanvankelijk een idealistische aspirant-kunstenaar die naar het pittoreske, rustieke stadje Tassing komt om zijn carrière voort te zetten in het scriptorium van de nabijgelegen abdij. Hij raakt al snel verwikkeld in een macabere samenzwering die zich verdiept in het verhulde verleden van de stad en je verleidt om geheimen te ontdekken die velen liever verborgen houden. Je kunt veel elementen uit het achtergrondverhaal van Andreas definiëren, zoals waar en wat hij heeft gestudeerd, wat ik erg leuk vond en het voegt een element van herspeelbaarheid toe. Het hebben van een universitaire graad in theologie hielp enorm toen vervelende monniken en nonnen de Bijbel probeerden te citeren om hun zin te krijgen en ik kon dat meteen weer doen. Maar mijn achtergrondkeuzes openden niet zoveel nieuwe wegen als ik had gewild, en hun impact op een gesprek kwam meestal neer op een aantal verschillende opties voor smaaktekst.

Gelukkig zijn er niet veel niet-intuïtieve puzzels in de traditionele zin van een avonturenspel waarbij je stukjes en beetjes in de wereld moet vinden en ze moet combineren om een ​​sleutel te maken. Dus de uitdaging van elk mysterie is om met de juiste mensen te praten, ze te overtuigen om je te vertellen wat je weet, hun verhaal te vergelijken met dat van anderen die je hebt gehoord, en misschien wel het allerbelangrijkste: je tijd verstandig gebruiken. Wanneer u zich ertoe verbindt een bepaalde aanwijzing na te streven, zal de tijd vooruitgaan en krijgt u nooit genoeg tijd om ze allemaal na te streven. Dit zorgde voor wat welkome spanning en dwong me om veel interessante beslissingen te nemen. Ik kijk ernaar uit om terug te gaan en erachter te komen wat ik heb gemist in toekomstige playthroughs.

De stad Tassing en zijn omgeving komen tot leven met een samenhangende, mooie, enigszins minimalistische kunststijl die is geïnspireerd op dezelfde periode-nauwkeurige illustraties waar Andreas zelf aan werkt. Uitgestrekte velden, prachtige kerken en zelfs geheime crypten stralen kleur, leven en persoonlijkheid uit. Zelfs de tekstvakken bevatten een verscheidenheid aan prachtige scripts die variëren op basis van iemands sociale klasse, met vloeiend handschrift voor boeren en schijnheilig blackletter-script voor leden van de kerk.

Het geluidsontwerp is ook uitstekend. De sfeer van het dorpsplein of de relatieve rust van een klooster tijdens het gebed is subtiel, maar zeer effectief om een ​​gevoel van plaats over te brengen. En ik ben normaal gesproken niet iemand voor het hele ASMR-gedoe, maar er is iets met dat geluid van een pen die over perkament krast wanneer karakters praten dat me kippenvel bezorgt. Ik heb het gevoel dat ik er de hele dag naar zou kunnen luisteren. De soundtrack bracht me eveneens naar de Middeleeuwen met zijn traditionele melodieën en periode-nauwkeurige instrumenten.

De hele productie voelt echt als een liefdesbrief van een aantal serieuze fans van de middeleeuwse geschiedenis aan alle gelijkgestemde spelers zoals ikzelf. De geschriften van Christine de Pizan bespreken, de verwikkelingen van een bepaald personage met de Fugger Bank ontdekken, of zelfs een “Wat zou Socrates doen?” optie in bepaalde dialogen is voor velen misschien verloren, maar ze lieten me grijnzen van vreugde. Verre van een popcultuurkarikatuur, is het heel duidelijk dat ontwikkelaar Obsidian Entertainment veel onderzoek deed naar het dagelijks leven, de theologie en de sociologie van het Heilige Roomse Rijk in de 16e eeuw. Ik hapte bijna naar adem toen ik me realiseerde dat een volksverhaal dat door sommige stedelingen werd verteld, een verbastering was van een veldslag die hier in de Romeinse tijd plaatsvond. Bij elke stap had ik het gevoel dat ik naast de schrijvers en kunstenaars een van mijn speciale interesses aan het uitdiepen was.

De dialoog en het schrijven van personages zijn ook uitzonderlijk en effectief. Andreas zelf is een complex personage dat aanzienlijk verandert in de momentopnamen van zijn leven waarop we hem vergezellen. De wereld van Pentiment is er een van hartverscheurende persoonlijke tragedie, complexe morele dilemma’s, aangrijpende geheimen en de zoektocht naar een doel, met een enorme cast van gedenkwaardige personages die samen met de stad evolueren – deels op basis van beslissingen die je moet nemen. En geen van die beslissingen is gemakkelijk. Ik heb nooit een punt bereikt waarop ik precies wist wat er was gebeurd, wie de schuldige was, en dat ze het absoluut verdienden om gestraft te worden door de juiste autoriteiten. Vaak is het beste wat u kunt doen, te beslissen welke handelwijze het minste van verschillende kwaden is.

Ik heb ook echt genoten van hoe pittig en snel de dialogen zijn. Het is heel gemakkelijk voor dit type spel om uitgebreid en overweldigend te zijn. Je hoeft alleen maar naar Obsidian’s eigen Pillars of Eternity-games te kijken voor een voorbeeld van hoe het dumpen van veel te veel tekst op spelers tegelijk een natte deken kan werpen op een roekeloos avontuur. Pentiment komt wijselijk weg van die neiging, met smaakvol heen en weer waarin elk personage slechts een of twee zinnen tegelijk uitspreekt. Ook journaalposten over belangrijke mensen en wereldconcepten zijn tactvol kort. Er wordt nooit van je verwacht dat je enkele minuten leest om te begrijpen wat er aan de hand is.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.