Oppo bevestigt Next Find X Flagship krijgt Snapdragon 8 Gen 2 SoC, Ray Tracing op mobiel getoond

0

Oppo werkt aan zijn volgende Find X-serie smartphones. Voorafgaand aan de lanceringsaankondiging heeft het bedrijf bevestigd dat zijn volgende Find X-vlaggenschip-smartphone zal worden aangedreven door het onlangs gelanceerde Snapdragon 8 Gen 2 mobiele platform. Het Chinese smartphonemerk heeft ook real-time hardware-versnelde ray tracing-effecten op een mobiel getoond. Ray tracing-technologie belooft enorme visuele prestatievoordelen in games. Qualcomm lanceerde woensdag de Snapdragon 8 Gen 2 tijdens de jaarlijkse Snapdragon Tech Summit. Het mobiele platform heeft INT4- en Wi-Fi 7-connectiviteit en ondersteunt nieuwe beeldsensoren zoals de 200-megapixel Samsung ISOCELL HP3 en sensoren die het nieuwe HDR-formaat van Sony ondersteunen.

Het Chinese technologiemerk bevestigde woensdag via een persbericht de aanwezigheid van Snapdragon 8 Gen 2 SoC op de aankomende high-end smartphone uit de Find X-serie. Oppo heeft de handen ineen geslagen met de chipsetmaker voor de optimalisatie van ray-tracing-effecten en -texturen op mobiel. Om ons inzicht te geven in hoe de functie zou werken, heeft het merk ook de ray tracing-mogelijkheden gedemonstreerd op een handset die wordt aangedreven door het vlaggenschip Snapdragon 8 Gen 2-platform.

Oppo heeft een first-person shooter-gamescène gemaakt met de naam “Camp Guard” met meer dan 2.000 fysieke modellen, 800.000 driehoeken en bijna 100 texturen. Met geoptimaliseerde PhysRay Engine 2.0-stuurprogramma’s beweert Oppo dat de demo dankzij de Snapdragon 8 Gen 2 SoC een half uur kan draaien met een resolutie van 720 pixels en 60 frames per seconde zonder dat de handset opwarmt. Verder merkt het op dat de lichten en tinten van de personages en objecten in het spel realistisch reageren op basis van de beweging van het model en de camerahoek van de speler.

Verder stelt Oppo dat het de Variable Rate Shading (VRS) -technologie van Qualcomm ondersteunt, waardoor PhysRay Engine 2.0 efficiënt kan werken op de Snapdragon 8 Gen 2 met verbeterde grafische weergave en een uitgebalanceerd stroomverbruik.

De ray tracing-functie wordt getoond om de beelden van het spel te verbeteren. In de demo, wanneer een soldaat in camouflage voor een olietanker kampeert, kan zijn schaduw in realtime op de olietanker worden geworpen. Met Oppo’s Ray Traced Shadow en Alpha-test kunnen het verloop en de vorm veranderen afhankelijk van de wind en de camerahoek.

Met de ondersteuning van Physically-Based Rendering (PBR) texturen claimt Oppo dat ook objecten die niet in de camera zitten kunnen worden gerenderd. Minder lichtreflecterende oppervlakken zoals kogels kunnen ook interageren met lichten met meer realistische en meeslepende beelden. De ray tracing-functie laat ook de rimpelingen in een zwembad realistischer zien en verhoogt de transparantie van het water.

Oppo’s PhysRay Engine staat momenteel wereldwijd open voor game-ontwikkelaars en makers. We kunnen meer details over de motor bevestigen met de lancering van de volgende telefoon uit de Find X-serie.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.