Nationale persdag: geschiedenis en betekenis, weet wat het symboliseert voor media in India

0

Nationale Persdag
Afbeeldingsbron: TWITTER/FORSHIVENDRA Nationale Persdag

Nationale Persdag: 16 november wordt gevierd als Nationale Persdag. De dag is gemarkeerd ter ere van de Press Council of India. Het staat symbool voor een vrije en verantwoordelijke pers in India. Anurag Thakur, de huidige minister van Sport, Jeugdzaken en minister van Informatie en Omroep tweette de wensen voor vandaag: “Op de Nationale Persdag spreek ik alle mediamensen hartelijk toe. Het is een dag van herbevestiging van onze collectieve inzet. naar verantwoordelijke journalistiek zonder angst of gunst. Ik kijk ernaar uit dat de media een steeds constructievere rol gaan spelen in onze democratie.”

Nationale Persdag Geschiedenis

16 nov was de dag waarop de Press Council of India begon te functioneren als morele waakhond. Het lichaam is opgericht om ervoor te zorgen dat de pers de normen van de journalistiek handhaaft en niet wordt beïnvloed door de machtigen. Met het voorstel om in 1956 een persraad in te stellen, had de eerste perscommissie afgeleid dat de meest redelijke manier om de professionele normen in de journalistiek te handhaven, zou zijn om een ​​organisatie op te richten met wettelijk gezag, bestaande uit mensen die voornamelijk verbonden zijn met de industrie en wiens verantwoordelijkheid het zou zijn om te arbitreren . Met dit in gedachten werd de Press Council of India aangesteld en het orgaan dat sindsdien is gegroeid.

Betekenis Nationale Persdag

Zoals vermeld op de website van de Press Council of India: “Hoewel er wereldwijd verschillende Press of Media Councils zijn, is de Press Council of India een unieke entiteit omdat dit de enige instantie is die zelfs gezag uitoefent over de instrumenten van de staat in zijn plicht om de onafhankelijkheid van de pers te waarborgen.”

16 november belichaamt daarom een ​​betrouwbare en vrije pers in het land. Om de dag te herdenken, worden er verschillende seminars gehouden om de waarden van de PCI te delen. Dit jaar zal minister van Informatie en Omroep Anurag Thakur de hoofdgast zijn bij de viering van de Nationale Persdag in Delhi.

Lees meer Lifestyle-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.