Kankermedicijnen onder 384 sleutelgeneesmiddelen om goedkoper te worden

0

Levensreddende medicijnen, waaronder medicijnen die worden gebruikt voor de behandeling van kanker en palliatieve zorg, neurologische aandoeningen, diabetes, tuberculose en hartaandoeningen, zullen goedkoper worden omdat ze zijn opgenomen in de Nationale Lijst van Essentiële Geneesmiddelen (NLEM).

Nu de regering van de Unie 384 van dergelijke belangrijke levensreddende medicijnen op de hoogte heeft gebracht, zijn ze onder prijscontrole gebracht.

De prijzen van deze medicijnen worden gereguleerd door de National Pharmaceuticals Pricing Authority (NPPA).

Met deze herziene lijst, die op 12 november bekend is gemaakt, zijn alle ziekenhuizen – zowel overheids- als particuliere – verplicht om een ​​grote voorraad van deze medicijnen aan te houden.

De lijst heeft 34 toevoegingen, terwijl 26 medicijnen zoals Ranitidine, Atenolol en Methyldopa zijn verwijderd.

Geneesmiddelen worden toegevoegd of verwijderd op basis van hun kosten, effectiviteit en snelle beschikbaarheid.

“Medicijnen die worden gebruikt in ziekenhuizen op primair, secundair en tertiair niveau vallen onder de NLEM. Deze omvatten geneesmiddelen die worden gebruikt bij anesthesie, oftalmologische geneesmiddelen, middelen tegen kanker, waaronder immunosuppressiva, en geneesmiddelen die worden gebruikt in de palliatieve zorg, geneesmiddelen die worden gebruikt voor de behandeling van jicht en ziektemodificerende middelen die worden gebruikt bij reumatoïde aandoeningen, geneesmiddelen die worden gebruikt bij neurologische aandoeningen en cardiovasculaire geneesmiddelen. kennisgeving.

“Daarnaast, anti-allergische middelen en geneesmiddelen die worden gebruikt bij anafylaxie, antidota en andere stoffen die worden gebruikt bij de behandeling van vergiftigingen en vergiftigingen, geneesmiddelen die worden gebruikt bij dementie, geneesmiddelen tegen infecties, antibacteriële geneesmiddelen, geneesmiddelen tegen lepra, geneesmiddelen tegen tuberculose, antivirale geneesmiddelen, geneesmiddelen die worden gebruikt bij de behandeling van hiv, geneesmiddelen die worden gebruikt bij hepatitis B en hepatitis C”, aldus de kennisgeving.

KR Chawla, de drugsregulator van Delhi, zei: “De medicijnen en medicijnen worden onderzocht en afgerond door de groep van experts volgens de richtlijnen van de WHO. Dit zijn die medicijnen die in wezen in bulk moeten worden opgeslagen in alle overheidsziekenhuizen. De overheid brengt kwaliteitsmedicijnen tegen een betaalbare prijs.”

In september had minister van Volksgezondheid Mansukh Mandaviya aangekondigd dat de regering bezig was de lijst met essentiële medicijnen te herzien en ze onder prijsregulering te brengen. NLEM is voor het laatst herzien in 2015 met 376 medicijnen.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.