Het Amerikaanse militaire ruimtevliegtuig op zonne-energie keert terug van een vlucht van 908 dagen | Wetenschap | Nieuws

0

Een onbemand, door zonne-energie aangedreven Amerikaans militair ruimtevliegtuig keerde zaterdag terug van zijn zesde missie, na een recordbrekende 908 dagen in een baan om de aarde te hebben doorgebracht. Gebouwd door Boeing, werd het X-37B Orbital Test Vehicle – dat lijkt op een miniatuur spaceshuttle – ontwikkeld om ruimtetechnologieën te testen. Het werd gelanceerd bovenop een United Launch Alliance Atlas V-raket vanaf het Cape Canaveral Space Force Station in Florida in mei 2020. Het vaartuig landde in NASA’s Kennedy Space Center in Florida, hetzelfde complex van waaruit de Artemis I Moon-raket hopelijk ga morgenochtend vroeg op pad.

Voor het eerst had het ruimtevliegtuig een zogenaamde servicemodule die was ontworpen om het totale aantal ladingen dat het kon vervoeren te vergroten. Hierin werden wetenschappelijke experimenten uitgevoerd voor partners, waaronder het Naval Research Laboratory en de US Air Force Academy.

Om een ​​veilige landing te garanderen, werd de module uit het voertuig gegooid voordat het de baan verliet. Het ruimtevliegtuig en de module keerden vervolgens afzonderlijk terug naar de aarde.

Jim Chilton, senior vice-president van Boeing Space and Launch, zei: “Sinds de eerste lancering van de X-37B in 2010 heeft het records gebroken en ons land een ongeëvenaard vermogen gegeven om snel nieuwe ruimtevaarttechnologieën te testen en te integreren.

“Met de toegevoegde servicemodule was dit het hoogste bedrag dat we ooit met de X-37B in een baan om de aarde hebben gebracht en we zijn er trots op dat we deze nieuwe en flexibele mogelijkheid voor de overheid en haar industriële partners hebben kunnen bewijzen.”

Een van de experimenten op de laatste vlucht van de X-37B was “FalconSat-8”. Deze microsatelliet is ontworpen en gebouwd door cadetten van de US Air Force Academy.

Het ruimtevliegtuig bracht de satelliet in mei 2020 in een baan om de aarde, waar hij nog steeds in bedrijf is. FalconSat-8 is ontwikkeld om een ​​nieuw elektromagnetisch voortstuwingssysteem te testen, en maakt ook gebruik van lichtgewicht antennetechnologie.

Daarnaast worden er nog drie andere technologische experimenten uitgevoerd. Deze omvatten een speciale vorm van bekabeling met vlechtwerk van koolstofnanobuizen en een vliegwiel dat energie kan opslaan en vrijgeven.

Het derde experiment, SkyPad, is een apparaat dat in staat is tot beeldverwerking, het volgen van sterren en het bepalen van de baan. Het is speciaal ontwikkeld voor een laag formaat, gewicht en vermogen, maar is gebouwd met kant-en-klare componenten.

LEES MEER: De vitale missie van NASA zal de weg vrijmaken voor de eerste landing op Mars

De X-37B voerde ook meerdere experimenten uit namens NASA, waaronder de zogenaamde Materials Exposure and Technology Innovation in Space, of kortweg METIS-2.

Dit experiment is ontworpen om de effecten van blootstelling aan verschillende materialen in de ruimte te evalueren, waardoor wetenschappers de precisie van ruimteomgevingsmodellen kunnen valideren en verbeteren. Dit is de tweede keer dat een dergelijk experiment in een baan om de aarde is gevlogen.

Een ander NASA-experiment aan boord van het ruimtevliegtuig is ontwikkeld om de effecten van langdurige blootstelling aan de ruimte op zaden te beoordelen. De bevindingen kunnen van pas komen wanneer de mensheid naar andere planeten komt reizen en permanente bases in de ruimte gaat bouwen.

De recente vlucht, aldus generaal Chance Saltzman van de US Space Force, “benadrukt de focus van de Space Force op samenwerking bij ruimteverkenning en het uitbreiden van goedkope toegang tot de ruimte voor onze partners, binnen en buiten het Department of the Air Force.”

NIET MISSEN:
Wereld treft 8 miljard mensen als landen met de grootste bevolking onthuld [REPORT]
Rishi Sunak drong erop aan om de betalingsregeling voor warmtepompen ‘onmiddellijk’ af te schaffen [INSIGHT]
Studie beweert dat Fransen opgesloten zitten in ‘luiheidsepidemie’ [ANALYSIS]

NASA gaf Boeing in 1999 de opdracht om de X-37 te ontwikkelen, waarbij in de volgende vier jaar in totaal $ 192 miljoen aan het project werd besteed. In 2004. Het project werd echter overgedragen aan het Amerikaanse Defense Advanced Research Projects Agency, dat de X-37B-variant creëerde.

De X-37B vloog voor het eerst tijdens een valtest in 2006. De eerste orbitale missie werd gelanceerd in april 2010 en keerde acht maanden later terug naar de aarde.

Sindsdien is de duur van elke missie geleidelijk verlengd. De vijfde vlucht duurde bijvoorbeeld 780 dagen, 128 dagen minder dan de recente missie.

In totaal heeft het ruimtevliegtuig maar liefst 3.774 dagen in een baan om de aarde doorgebracht, waarbij het in totaal 1,3 miljard mijl rond de aarde heeft gevlogen.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.