Grammy Awards nomineren Aliens: Fireteam Elite, Marvel’s Guardians of the Galaxy voor Beste Soundtrack

0

Aliens: Fireteam Elite is genomineerd voor Beste Soundtrack tijdens de Grammy’s van dit jaar, samen met scores voor games als Call of Duty en Assassin’s Creed.

De volledige lijst met Grammy-nominaties voor 2023 werd eerder vandaag bekendgemaakt, met Best Score Soundtrack voor videogames en andere interactieve media, waaronder enkele verrassende namen, waaronder:

  • Aliens: Fireteam Elite (Austin Wintory)
  • Assassin’s Creed Valhalla: Dawn Of Ragnarok (Stephanie Economou)
  • Call Of Duty: Vanguard (Bear McCreary)
  • Marvel’s Guardians Of The Galaxy (Richard Jacques)
  • Oude Wereld (Christopher Tin)

Natuurlijk markeert 2023 de allereerste Grammy voor videogamemuziek, wat betekent dat een van deze games naar huis gaat met een historische prijs.

Muziek uit videogames komt sinds 1999 in aanmerking voor Grammy-nominaties, waarbij Civilization-thema Baba Yetu de prijs voor Beste Instrumentale Arrangement won in 2011 en de Journey-soundtrack een nominatie verdiende in 2012.

“Over het hoofd gezien en ondergewaardeerd”, legt Steve Schnur, muziekdirecteur van EA, uit in een interview met Variety. “Niet alleen vanwege het kwaliteitsniveau, maar ook vanwege de omvang van het succes, hoe relevant het is voor de volgende generatie muziekliefhebbers. We moesten de machthebbers ervan overtuigen dat deze muziek op zichzelf staat en het verdient om tegen elkaar beoordeeld te worden.”

Nu, na jarenlang lobbyen van gamestudio’s, krijgen de Grammy’s hun eigen videogamecategorie, met Marvel’s Guardians of the Galaxy als een sterke favoriet.

Hoewel te oordelen naar enkele van de andere nominaties, is het niet bepaald een geweldig jaar geweest.

IGN’s recensie van Aliens: Fireteam Elite gaf het 7/10 en zei: “Aliens: Fireteam Elite doet genoeg goed om de moeite waard te zijn voor een drietal co-op shooter-fans die liever tegen hordes xenomorphs vechten dan tegen de gebruikelijke zombies. Tussen de uitstekende wapens, klassen en soorten vijanden en een aantal prachtige nostalgische hoedtips voor wat eerder kwam, is het een must-play als je een voorliefde hebt voor deze serie. De kanttekeningen zijn natuurlijk het moeten accepteren van repetitieve scenario’s en een aantal tergend langgerekte missies. Aliens: Fireteam Elite is misschien geen triomfantelijke overwinning, maar het is verre van een game over, man.”

Welke van deze neemt de allereerste Grammy voor Best Score Soundtrack voor videogames en andere interactieve media mee naar huis? Voor nu zullen we moeten afwachten … maar het voelt alsof deze categorie een heel vreemde start heeft gemaakt.

Ryan Leston is entertainmentjournalist en filmcriticus voor IGN. Je kunt hem volgen Twitteren.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.