De ruimteregulator van India geeft toestemming voor de lancering van de eerste privéraket Vikram-S

0

De verkenning van de particuliere ruimte in India kreeg woensdag een nieuwe impuls, toen India’s ruimteregulator Indian National Space Promotion and Authorization Centre (IN-SPACe) toestemming gaf voor de lancering van de eerste particuliere raket Vikram-S, een suborbitaal ruimtevoertuig ontwikkeld door Skyroot Luchtvaart op 18 november.

“Het Indian National Space Promotion and Authorization Centre (IN-SPACe) geeft toestemming voor de eerste lancering door een particuliere Indiase start-up Skyroot Aerospace om op 18 november 2022 tussen 11.00 en 12.00 uur vanaf een sondeerraket met het suborbitale voertuig Vikram-S te vliegen. complex, Satish Dhawan Space Center van ISRO,” zei IN-SPACe, de ruimteregulator.

De lancering door Skyroot Aerospace zal een nieuwe mijlpaal zijn in het Indiase ruimteonderzoek nadat premier Narendra Modi de Indiase ruimtevaartsector heeft opengesteld voor particuliere deelname. Het bedrijf is de eerste startup die een MoU met ISRO heeft ondertekend voor de lancering van de raketten, aldus minister van Wetenschap en Technologie Jitendra Singh.

“Daar is het! Vang een glimp op van onze Vikram-S in de raketintegratiefaciliteit in Sriharikota, terwijl deze zich klaarmaakt voor de gedenkwaardige dag. Het weer ziet er goed uit voor de lancering op 18 november om 11.30 uur’, twitterde het bedrijf.

Vikram-S is ontwikkeld met een eentraps, spingestabiliseerde raket met vaste stuwstof met een massa van ongeveer 550 kilogram.

Tijdens de lancering op vrijdag zal staatsminister (onafhankelijke kosten) voor wetenschap en technologie, Jitendra Singh ook aanwezig zijn in Sriharikota om getuige te zijn van de lancering van het ruimtevoertuig. De totale duur van de lancering is 300 seconden, waarin de raket de maximale hoogte van 101 km zal bereiken en in zee zal plonsen.

De minister van de Unie liet ook weten dat de ruimtevaartsector het potentieel van Indiase startups heeft ontsloten, met momenteel 102 start-ups die werkzaam zijn op de allernieuwste gebieden van ruimtepuinbeheer, nanosatelliet, lanceervoertuig, grondsystemen en onderzoek.

De oorspronkelijke datum voor de lancering van Vikram-S was gepland voor 15 november, maar vanwege slechte weersomstandigheden besloot het bedrijf de lancering uit te stellen tot 18 november.

Met input van PTI

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.