Leidt Covid-19 tot depressie? Hier is alles wat u moet weten

0

Hoewel Covid-gevallen over de hele wereld beginnen af ​​​​te nemen, maar de bijwerkingen niet. Volgens het rapport van de New York Times blijft het risico op het ontwikkelen van symptomen van depressie hoog tot een jaar nadat u hersteld bent van Covid.

Er zijn veel onderzoeken gedaan om het verband tussen covid en geestelijke gezondheid te bewijzen. Volgens een WHO-rapport had Covid een zware tol geëist van de geestelijke gezondheid en gaf het aan dat gevallen van angst en depressie wereldwijd met meer dan 25 procent waren toegenomen. De opdracht, die was gebaseerd op een overkoepelend overzicht van een groot aantal onderzoeken, stelde vast dat de wereld alleen al in 2020 een toename van 27,6 procent zag in gevallen van depressieve stoornis. Er was ook een stijging van 25,6 procent in gevallen van angststoornissen wereldwijd tijdens het eerste jaar van de Covid-19-pandemie.

Volgens dr. Ziyad Al-Aly, een klinisch epidemioloog aan de Washington University in St. Louis en hoofd onderzoek en ontwikkeling bij het Veterans Affairs St. Louis Health Care System, heeft de New York Times verteld dat er iets aan het coronavirus is dat de brein.

“Het is een seismische gebeurtenis”, zei dr. Al-Aly. Hij voegde eraan toe dat sommige mensen een depressie krijgen, terwijl sommigen beroertes, angststoornissen, geheugenstoornissen en sensorische stoornissen kunnen krijgen, terwijl sommigen geen neurologische of psychiatrische aandoeningen hebben.

Volgens Meghan Hosye, een revalidatiepsycholoog die werkt met IC-patiënten in het Johns Hopkins Hospital, vertelde de New York Times dat patiënten die leden aan ernstige Covid-19-symptomen en tijdens hun ziekte in een ziekenhuis moesten blijven, een verhoogde kans op depressie hebben.

Volgens het WHO-rapport werden vrouwen en meisjes meer getroffen dan mannen, en werden jongere mensen, vooral tussen de 20 en 24 jaar, meer getroffen dan oudere volwassenen. De studie toonde ook aan dat mensen met psychische stoornissen een verhoogd risico hadden op ernstige ziekte en overlijden door Covid.

Bovendien lopen patiënten die een uitgebreide slaapverstoring, sociaal isolement of een significante gedragsverandering ervaren, meer kans op een depressie nadat de fysieke symptomen van Covid-19 zijn verdwenen.

Studies hebben aangetoond dat het coronavirus je hersenen kan aantasten. Sterker nog, meer dan een derde van de patiënten ontwikkelt neurologische symptomen. Dr. Stephanie Collier, instructeur psychiatrie aan de Harvard Medical School, legde uit dat de pandemie afgezien van dergelijke infecties ook heeft geleid tot verslechtering van de geestelijke gezondheidsresultaten als gevolg van de psychologische tol van isolatie, eenzaamheid, werkloosheid, financiële stressoren enz.

“Het voorschrijven van antidepressiva is enorm gestegen, partnergeweld is toegenomen en zelfmoordgedachten nemen toe, vooral bij jonge volwassenen.”

Tekenen van depressie door Covid

Als u zich dagen of weken na het eerste herstel laag heeft gehouden, is dit een teken van depressie. Volgens Dr. Hosey kan uitputting of een gevoel van overweldigd zijn, wat leidt tot interferentie met dagelijkse activiteiten of een negatieve invloed hebben op relaties met anderen, een teken van depressie zijn.

Afgezien hiervan kunnen sommigen verdriet, tranen, prikkelbaarheid, veranderingen in eetlust of gewicht, moeite met denken of concentreren, of gevoelens van enorme schuld, waardeloosheid of hopeloosheid ervaren.

Degenen die aan een ernstige depressie lijden, kunnen ook suïcidale gevoelens ontwikkelen.

Herstel van depressie door Covid

Het raadplegen van een professional is een ideale aanpak. Volgens Dr. Hosey: “Herstel van een depressie is een zeer geïndividualiseerd proces.” Velen herstellen na een korte behandelingskuur, maar kunnen ook terugvallen. Ze voegde eraan toe dat het soms zelfs zonder behandeling kan verdwijnen.

Een goed dieet en voldoende slaap kunnen ook een kleine stap zijn om geestelijke gezondheidsproblemen op te lossen. Sommige onderzoeken hebben ook gesuggereerd dat lichaamsbeweging en meditatie in sommige gevallen ook kunnen helpen de geest te genezen.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.