Fijne kinderdag 2022: geschiedenis en betekenis; weten waarom Jawaharlal Nehru een rode roos op zijn jas speldde

0

Fijne kinderdag 2022
Afbeeldingsbron: FREEPIK; INSTAGRAM/INCINDIA Fijne kinderdag 2022

Fijne kinderdag 2022: Ter nagedachtenis aan Pt Jawaharlal Nehru wordt elk jaar op 14 november Kinderdag gevierd. De dag is gemarkeerd om de geboortedag van Nehru, de eerste premier van India, te herdenken. Voor zijn dood werd Kinderdag of Bal Diwas gevierd op 20 november, samenvallend met Universele Kinderdag door de Verenigde Naties, maar na de dood van Nehru in 1964 werd zijn geboortedag gekozen als de datum voor Kinderdag in India. Op deze dag organiseren scholen en hogescholen speciale evenementen voor kinderen en komen meerdere organisaties naar voren om bewustzijn te verspreiden over de opvoeding en gezondheid van kinderen en de problemen waarmee ze worden geconfronteerd.

Verwant | Fijne kinderdag 2022: wensen, citaten, HD-afbeeldingen, WhatsApp-berichten, Facebook-status

Kinderdag 2022: geschiedenis en betekenis

Pandit Jawaharlal Nehru werd geboren op 14 november 1889. Hij had verschillende onderwijsinstellingen opgericht, zoals Indian Institutes of Technology, All India Institute of Medical Sciences en Indian Institutes of Management. Kinderen waren dol op hem en spraken hem liefdevol aan met ‘chacha Nehru’. Het was zijn liefde voor kinderen dat na de dood van Jawaharlal Nehru zijn geboortedag in India werd gevierd als Kinderdag.

De geschiedenis van Kinderdag gaat terug tot 1956. Vóór Nehru’s dood werd het gevierd op 20 november, maar na zijn dood in 1964 werd een resolutie aangenomen in het parlement en werd besloten om zijn verjaardag te vieren als Kinderdag in India. Deze dag wordt in heel India gevierd om de stem te laten horen over kinderrechten, het recht op onderwijs voor kinderen en passende zorg.

Pt. Jawaharlal Nehru zei: “De kinderen van vandaag zullen het India van morgen maken. De manier waarop we ze opvoeden zal de toekomst van het land bepalen.”

Waarom speldde Jawaharlal Nehru een rode roos op zijn jas?

Hoewel velen zeggen dat Chacha Nehru dol was op rode rozen en dat hij er daarom voor koos er een op zijn jas te dragen, zeggen anderen dat hij tijdens een bijeenkomst een roos van een klein meisje kreeg en sindsdien besloot hij er een bij zich te dragen. Echter, zoals gedeeld door het Indian National Congress op zijn geverifieerde Instagram-account, speldde de eerste premier van India een roos ter nagedachtenis aan zijn vrouw.

“#WistJeKnow: Pt. Jawaharlal Nehru speldde elke dag een frisse rode #roos op zijn jas als herinnering aan zijn leven met zijn vrouw mevrouw Kamala Nehru, die in 1938 overleed na een langdurige ziekte. #ThrowbackThursday #JawaharlalNehru,” de post leest.

Bij deze wens ik iedereen een hele fijne kinderdag!

Lees meer Lifestyle-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.