Amazon verkoopt geen Pak-gemaakte sorbets met de naam ‘Rooh Afza’: Hooggerechtshof van Delhi

0

Amazon, Pakistaanse producten op Amazon
Afbeeldingsbron: PTI HC weerhoudt retailers op Amazon ervan om Pak-gemaakte sorbets met de naam ‘Rooh Afza’ te verkopen

Hoogtepunten

  • Het hooggerechtshof besliste de rechtszaak in het voordeel van Hamdard
  • Het bedrijf verkoopt jaarlijks meer dan Rs 200 crore aan producten onder deze merknaam
  • Het bevel van het hooggerechtshof kwam tijdens de beslissing over de rechtszaak wegens inbreuk op handelsmerken die door Hamdard was aangespannen

Het Hooggerechtshof van Delhi heeft retailers op het e-commerceplatform Amazon permanent verboden om in Pakistan gemaakte sorbets te verkopen onder het merk ‘Rooh Afza’ dat eigendom is van het Indiase Hamdard.

De uitspraak van de rechtbank kwam nadat de Hamdard National Foundation (India) haar had benaderd met een klacht dat in Pakistan geproduceerde sorbets in India onder dezelfde naam werden verkocht.

Het hooggerechtshof besliste de rechtszaak in het voordeel van Hamdard, die in 1907 het merk ‘Rooh Afza’ had aangenomen. Het bedrijf verkoopt jaarlijks voor meer dan Rs 200 crore aan producten onder deze merknaam.

Justitie Prathiba Singh zei ook dat in het geval dat andere vermeldingen die inbreuk maken op het ‘Rooh Afza’-merkteken van de eiser (Hamdard) worden gevonden, dit onder de aandacht van Amazon India zal worden gebracht en hetzelfde zal worden verwijderd in overeenstemming met de informatietechnologie (richtlijnen voor tussenpersonen). en Digital Media Ethics Code) Regels.

Het bevel van het hooggerechtshof kwam tijdens de beslissing over de rechtszaak wegens inbreuk op handelsmerken die was aangespannen door Hamdard National Foundation (India) en Hamdard Dawakhana, dat ook handelt als Hamdard Laboratories India, tegen Amazon Seller Services Pvt Ltd en Golden Leaf.

De eisers beweerden dat een bedrijf genaamd Golden Leaf producten verkocht onder het ‘Rooh Afza’-merk op Amazon India die niet door hen werden verkocht.

Ze zeiden dat het product, dat inbreuk maakte op hun handelsmerk, in Pakistan was vervaardigd en niet voldoet aan de vereisten van de Legal Metrology Act en de Food Safety and Standards Act die dergelijke producten in India regelt.

De eisers wezen er ook op dat ze drie aankopen hadden gedaan bij drie verkopers via het Amazon-platform en dat het product bij alle gelegenheden werd beweerd te zijn vervaardigd door Hamdard Laboratories (Waqf) Pakistan.

(Met input van PTI)

Lees ook | Na Twitter, Facebook, is nu Amazon van plan om de komende dagen 10.000 werknemers te ontslaan: rapport

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.